15 december 2019 - 22 maart 2020 • Inouschka de Nooijer en Nancy Hoffman

Tussen Feiten en Fabels

#29 Tussen Feiten en Fabels 

De mogelijke simulatie waar we in leven bevindt zich tussen bezinning en bevlieging. Met elke bevlieging als mogelijkheid om tot bezinning te komen. Wat als wij de bevlieging aannemen als menselijk fenomeen en niet langer louter tot bezinning proberen te komen? Is het een manier tot samenkomen? Is het een gegeven dat ons tot mens maakt? Zoals ook ongemak ons mens-zijn kenmerkt. Is ongemak hetgeen van waaruit wij handelen?

De installatie van Nancy Hoffman en Inouschka de Nooijer zet het vizier op de springplanken van het menselijk bestaan. Gebaseerd op de subtiliteit die aanwezig is in elke vorm van menselijk handelen, zijn er werelden gecreëerd die afzonderlijk van elkaar onze interactie met elkaar definiëren. Het is een continu veranderd en meanderend gegeven; omdat alles aan constante verandering onderhevig is. Als processie, maar dan zonder regels en rituelen.

Kunt u het niet meer volgen? Dan nodigen wij u uit om elkander te ontmoeten in onnavolgbaarheid. Want volgend doen ook wij het allang niet meer, en ook opvolgen is onmogelijk.    

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeentewerken Rotterdam en Centrum Beelden Kunst Rotterdam