25 januari 2019 • Amy Pickles

#26 Read my lips: No New Taxes.

Performance 

De performance Read my lips: No New Taxes. van Amy Pickles op vrijdag 25 januari tussen 19:00 en 19:20 uur.

Meer over deze kunstenaar: Amy Pickles

Curator: Marijke Appelman

 

 

9 december 2018 • Nash Caldera & Kwinnie Lê

#25 My Broken Tongue

Performance 

De performance My Broken Tongue van Nash Caldera (Curaçao) en Kwinnie Lê (Nederland) op zondag 9 december tussen 14:00 en 15:00 uur.

Meer over deze kunstenaars: Nash Caldera & Kwinnie Lê

Curator: Marijke Appelman

 

 

15 september - 24 november 2018 • Philippa Driest

Philippa Driest#24 KIOSK

Vanaf begin september keert Galerie Lecq, aan de Parksluizen in Rotterdam Delfshaven, terug naar haar originele functie. KIOSK opent haar deuren voor de dagelijkse voorbijgangers, toevallige passanten en nachtwandelaars. KIOSK verstrekt ‘goederen’ voor het dagelijks leven. Het is een plek voor productie en consumptie, een onderneming met een gezicht. Am I a tool or are you the fool? Make your dealer your healer. The parasite on cola light.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 15 september om 15:00 uur. De KIOSK heeft onregelmatige openingstijden. Blijf op de hoogte, sms naar +31 (0)6 57 76 02 31 (via Whatsapp of Telegram)

De website van: KIOSK

Voor meer infromatie over de kunstenaar: Philippa Driest

Curator: Marijke Appelman

 

 

12 mei - 25 augustus 2018 • Pip Passchier

#23 Sportdrank

Sportdrank van Pip Passchier (1995) bestaat uit een viertal 'productlanceringen' omtrent sport in al haar verschijningsvormen en bewegen in het algemeen. Bij iedere productlancering wordt een nieuw object onthuld en kunt u deelnemen aan een sportactiviteit onder leiding van de kunstenaar. Tevens kunt u op de locatie van de galerie terecht voor uw sportdrank of één van de kunstobjecten. Als kunstenaar en sporter is Passchier gefascineerd door het spanningsveld tussen sport en kunst en onderzoekt ze de regels van het spel. Afgelopen jaar studeerde ze af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Sportdrank is haar eerste solo project. Curator: Marijke Appelman

Zaterdag 12-05-2018 Productlancering 1 + sportactiviteit 15:00-18:00 

Zaterdag 16-06-2018 Productlancering 2 + sportactiviteit 15:00-18:00 

Zaterdag 21-07-2018 Productlancering 3 + sportactiviteit 15:00-18:00 

Zaterdag 25-08-2018 Productlancering 4 + sportactiviteit 15:00-18:00

 

 

10 februari - 28 april 2018 • Carolin Lange & Dico Kruijsse

#22 We are All Under The Same Sun

Case study 'Parksluizen Kiosk' 1:1 

We are All Under The Same Sun is een project waarin zonlicht en haar invloed op ruimtes onderzocht wordt. Het draaien van de aarde om de zon zorgt voor voortdurende veranderingen in licht en hoe we ruimtes ervaren. Dit fenomeen kan vastgelegd worden met een lichtgevoelig proces genaamd cyanotypie, dat werd ontwikkeld om zonlicht te meten. Later werd cyanotypie bekend door haar gebruik in architectonische blauwdrukken. Het project heeft als doel het samenbrengen van lichtmeting en ruimtelijke visualisatie in een poging om cyanotypie te herdefiniëren. Tijdens de tentoonstelling wordt de kiosk - ontworpen door architect van der Lecq - gebruikt als belichtingsapparaat voor het maken van zonneprints van haar omgeving, ramen, muren, omliggende gebouwen en objecten.

Zie voor meer informatie: Carolin Lange & Dico Kruijsse

Curator: Marijke Appelman

 

 

21 mei - 20 augustus 2017 • Nobuko Hayashi

-Scape

Speciaal voor Galerie Lecq maakt Nobuko Hayashi de installatie -Scape. De kunstenares laat zich inspireren door de `etalage galerie'. Bij Galerie Lecq kan het publiek niet naar binnen en kan de expositie alleen vanaf buiten bekeken worden. De grens tussen binnen en buiten wordt in de installatie dubbelzinnig gemaakt via verschillende fragmenten van de ruimten. Met deze dubbelzinnigheid wil zij laten zien hoe wij landschappen waarnemen en hoe wij worden beïnvloed door onze verwachtingen en vooroordelen. 

De belevenis van landschappen staat bij Hayashi's werk centraal. Ze onderzoekt hoe het landschap betrekking heeft op onszelf en dat we nauwelijks merken dat onze gedachten, geschiedenis en gewoonten aan een omgeving wordt toegevoegd. 

Zie voor meer informatie: www.nobuku-hayashi.com

 

11 december - 5 maart 2017 • Marcha van den Hurk


Marcha van den HurkSometime Soon

Speciaal voor Galerie Lecq maakt Marcha van den Hurk de carrouselinstallatie Sometime Soon. Het is een bewegend monument over het bestaan, het wachten en de verwachting. In de carroussel verschijnen door middel van licht verschillende personen op de ruiten. 

Sometime Soon maakt deel uit van Van den Hurk's groeiende installatie waarbij de onderwerpen 'wachten' en 'de beleving van het wachten' centraal staan. De kunstenares maakt steeds vaker gebruik van licht in haar werk, hetzij statisch of dynamisch. 

Van den Hurk werkt in uiteenlopende media: ze maakt ruimte vullende installaties en lichtsculpturen, fotografeert, tekent, beeldhouwt of combineert verschillende media. In haar werk staat de relatie tussen de sociale en fysieke omgeving centraal. Ze onderzoekt hoe de omgeving de identiteit van de mens bepaalt en andersom. Zo belicht ze de levenswijze van bepaalde subculturen of het individualistische bestaan van bijvoorbeeld daklozen.

Met dank aan: Lilia Raileanu, Socioloog, USA/Moldavië.

Zie voor meer informatie: www.marchavandenhurk.com
 

11 september - 6 november 2016 • Lisa Helder

Will It Still Be There Tomorrow

Het prikkelende en nieuwe werk van Lisa Helder komt voort uit haar liefde voor de ruwe natuur van IJsland. De foto's zijn onderdeel van een groot project, genaamd 'Will It Still Be There Tomorrow'. De titel spreekt voor zich en de sterke beelden ondersteunen haar visie op vergankelijkheid. Alle texturen uit de IJslandse natuur zullen veranderen en misschien wel verdwijnen naarmate de tijd verstrijkt, maar Lisa heeft ze met haar werk vereeuwigd. 

THE PHOTO GRADUATES is een Rotterdams platform voor jonge, afgestudeerde fotografietalenten, opgericht door WdkA-alumni Michèle van Vliet en Nana van Dijk. Gedurende een kalenderjaar stelt TPG op verschillende locaties het werk tentoon van veelbelovende graduates, die daarbij worden begeleid in het kunstenaar- en ondernemerschap. Met het begeleiden bij het zakelijke en creatieve proces, én het stimuleren van verkoop helpt TPG de alumni met een grote stap naar het bestaan als zelfstandig ondernemend kunstenaar. 

Zie voor meer informatie www.thephotograduates.com en www.lisahelder.com.