9 november - 1 december 2019 • Erik Sep en Harmen de Hoop

Pas op!

#28 Pas op! 

Zaterdag 9 november openen we Pas op! Een samenwerking van Erik Sep en Harmen de Hoop, die in Rotterdam en Aarau (Zwitserland) stedelijke interventies uitvoeren, registeren en nu bij Galerie Lecq presenteren. Middels hun interventies bevragen ze de mobiliteit van de voetganger in de openbare ruimte.

De registratie van deze acties is gebundeld in vier videowerken, twee van elk. Ze verwijzen thematisch naar elkaar, maar bieden ook twee verschillende perspectieven. In het werk van Erik Sep wordt een nieuw voertuig aan ons verkeer toegevoegd. De route van een handgemaakt vehikel volgen we op beeld. In het werk van Harmen de Hoop wordt op vertrouwde, verwarrende en humoristische wijze op de Zwitserse stedelijke omgeving ingegrepen en ons gebruikelijke verwachtingspatroon ontregeld.   

Zie voor meer informatie: Erik Sep & Harmen de Hoop

Curator: Donald Schenkel & Sue van Geijn

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeentewerken Rotterdam en Centrum Beelden Kunst Rotterdam

 

 

 

6 september - 12 oktober 2019 • Oana Clitan en Nicole Sciarone

#27 LEX4.1

Hi there! I'm LEX4.1

LEX4.1 is een kunstmatig intelligent systeem dat van 2030 tot 2042 opereerde in Galerie Lecq als een informerende en sociale androïde.Het was ontworpen op de regio's rondom de Rotterdam Parksluizen met elkaar te verbinden. Zo gaf LEX4.1 voorbijgangers weetjes over de buurt of deelde gemeentelijke plannen voor stadsinrichting. Na 12 jaar dienst werd het systeem vervangen en raakte LEX4.1 in vergetelheid... Tot nu. 

Zie voor meer informatie: Oana Clitan & Nicole Sciarone

Curator: Donald Schenkel & Sue van Geijn

Mede mogelijk gemaakt door: CBK

 

 

25 januari 2019 • Amy Pickles

#26 Read my lips: No New Taxes.

Performance 

De performance Read my lips: No New Taxes. van Amy Pickles op vrijdag 25 januari tussen 19:00 en 19:20 uur.

Meer over deze kunstenaar: Amy Pickles

Curator: Marijke Appelman

 

 

9 december 2018 • Nash Caldera & Kwinnie Lê

#25 My Broken Tongue

Performance 

De performance My Broken Tongue van Nash Caldera (Curaçao) en Kwinnie Lê (Nederland) op zondag 9 december tussen 14:00 en 15:00 uur.

Meer over deze kunstenaars: Nash Caldera & Kwinnie Lê

Curator: Marijke Appelman

 

 

15 september - 24 november 2018 • Philippa Driest

Philippa Driest#24 KIOSK

Vanaf begin september keert Galerie Lecq, aan de Parksluizen in Rotterdam Delfshaven, terug naar haar originele functie. KIOSK opent haar deuren voor de dagelijkse voorbijgangers, toevallige passanten en nachtwandelaars. KIOSK verstrekt ‘goederen’ voor het dagelijks leven. Het is een plek voor productie en consumptie, een onderneming met een gezicht. Am I a tool or are you the fool? Make your dealer your healer. The parasite on cola light.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 15 september om 15:00 uur. De KIOSK heeft onregelmatige openingstijden. Blijf op de hoogte, sms naar +31 (0)6 57 76 02 31 (via Whatsapp of Telegram)

De website van: KIOSK

Voor meer infromatie over de kunstenaar: Philippa Driest

Curator: Marijke Appelman

 

 

12 mei - 25 augustus 2018 • Pip Passchier

#23 Sportdrank

Sportdrank van Pip Passchier (1995) bestaat uit een viertal 'productlanceringen' omtrent sport in al haar verschijningsvormen en bewegen in het algemeen. Bij iedere productlancering wordt een nieuw object onthuld en kunt u deelnemen aan een sportactiviteit onder leiding van de kunstenaar. Tevens kunt u op de locatie van de galerie terecht voor uw sportdrank of één van de kunstobjecten. Als kunstenaar en sporter is Passchier gefascineerd door het spanningsveld tussen sport en kunst en onderzoekt ze de regels van het spel. Afgelopen jaar studeerde ze af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Sportdrank is haar eerste solo project. Curator: Marijke Appelman

Zaterdag 12-05-2018 Productlancering 1 + sportactiviteit 15:00-18:00 

Zaterdag 16-06-2018 Productlancering 2 + sportactiviteit 15:00-18:00 

Zaterdag 21-07-2018 Productlancering 3 + sportactiviteit 15:00-18:00 

Zaterdag 25-08-2018 Productlancering 4 + sportactiviteit 15:00-18:00

 

 

10 februari - 28 april 2018 • Carolin Lange & Dico Kruijsse

#22 We are All Under The Same Sun

Case study 'Parksluizen Kiosk' 1:1 

We are All Under The Same Sun is een project waarin zonlicht en haar invloed op ruimtes onderzocht wordt. Het draaien van de aarde om de zon zorgt voor voortdurende veranderingen in licht en hoe we ruimtes ervaren. Dit fenomeen kan vastgelegd worden met een lichtgevoelig proces genaamd cyanotypie, dat werd ontwikkeld om zonlicht te meten. Later werd cyanotypie bekend door haar gebruik in architectonische blauwdrukken. Het project heeft als doel het samenbrengen van lichtmeting en ruimtelijke visualisatie in een poging om cyanotypie te herdefiniëren. Tijdens de tentoonstelling wordt de kiosk - ontworpen door architect van der Lecq - gebruikt als belichtingsapparaat voor het maken van zonneprints van haar omgeving, ramen, muren, omliggende gebouwen en objecten.

Zie voor meer informatie: Carolin Lange & Dico Kruijsse

Curator: Marijke Appelman

 

 

21 mei - 20 augustus 2017 • Nobuko Hayashi

-Scape

Speciaal voor Galerie Lecq maakt Nobuko Hayashi de installatie -Scape. De kunstenares laat zich inspireren door de `etalage galerie'. Bij Galerie Lecq kan het publiek niet naar binnen en kan de expositie alleen vanaf buiten bekeken worden. De grens tussen binnen en buiten wordt in de installatie dubbelzinnig gemaakt via verschillende fragmenten van de ruimten. Met deze dubbelzinnigheid wil zij laten zien hoe wij landschappen waarnemen en hoe wij worden beïnvloed door onze verwachtingen en vooroordelen. 

De belevenis van landschappen staat bij Hayashi's werk centraal. Ze onderzoekt hoe het landschap betrekking heeft op onszelf en dat we nauwelijks merken dat onze gedachten, geschiedenis en gewoonten aan een omgeving wordt toegevoegd. 

Zie voor meer informatie: www.nobuku-hayashi.com